Krydderier giver altid lidt ekstra! Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 45 min + 2
timer i køleskab. Kuverter: 4
# Ingredienser
5 dl langkornet ris
1 kg krydrede, marinerede kyllingevinger
200 g afdryppede, pillede rejer
6 skiver hakket skinke
6 hakkede forårsløg
0,6 dl soyasauce
2 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Kog risene møre i en stor gryde med kogende vand. Afdryp
og afkøl dem.
2. Forvarm ovnen til 210 °C.
Læg kyllingevingerne i et enkelt lag i en velsmurt
bradepande.
Steg dem i 35-40 min, eller indtil vingerne er gyldne,
sprøde og gennemstegte.
3. Tilsæt rejer, skinke, løg, soyasauce og sesamolie til
risene.
Opvarm en stor gryde eller en wok ved jævn varme.
Hæld risblandingen i og vend den i wokken i 3-4 min, eller
indtil den er gennemvarm.
4. Server risene i en skål med et par kyllingevinger ovenpå.
Variation
Erstat rejerne med krabbekød. Tilbered en omelet af 2 æg,
inden risene hældes i gryden.
Skær den i strimler og rør den ind i risene og de andre
ingredienser.
Erstat sesamolie med chili.
Eller tilsæt ekstra urter og krydderier til kyllingevingerne
og giv retten et ekstra pift med et drys chilipulver.
Prøv sammen med:
Forret: Spaghetti med
svampesauce
Dessert: Blomme-
og mandeltærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.