En forret der er nem
at lave - og så smager den himmelsk. Gør den til din specialitet, som du henter
frem ved festlige lejligheder.
Forberedelse 10 min
+ afkøling. Tilberedning 5 min. 4 portioner
# Ingredienser
225 g krabbekød, fra
dåse eller frossen
4 skiver pain riche / fransk flûte
1 fed hvidløg,
halveret
2 tsk olie
4 blade romainesalat
SAUCEN:
4 fed hvidløg
2½ dl mager
mayonnaise
1 dl syltede peberfrugter
¼ tsk friskkværnet
sort peber
citronbåde til garnering
* Tilberedning
1. Tænd for ovnens
grill.
Beklæd en plade med
alufolie og rist de pillede hvidløgsfed (til saucen)
gyldne under grillen, ca. 2 min.
Vend dem nu og da og lad dem svale noget af
2. Blend
hvidløgsfeddene med mayonnaise, peberfrugt og
peber i foodprocessoren til en glat sauce.
Bland krabbekødet
med saucen i en anden skål, bland godt.
Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskabet.
3. Skær brødet i
skrå skiver og gnid begge sider med de halverede hvidløgsfed.
Dryp olivenolien
over.
Rist brødet gyldent
under grillen, ca. 1 min.
4. Læg salatbladene
på fire tallerkener og fordel krabbeblandingen på dem.
Læg en skive brød på
hver tallerken.
Skær citronen i
tynde både, garner og server straks.
FORBERED
Du kan lave
mayonnaisesaucen dagen før.
Hæld saucen i en
lille skål og dæk med plastfolie.
Opbevar i køleskabet
til den skal serveres.
Tips:
Vær forsigtig når du
rister hvidløgene,
så de ikke bliver
for mørke, de skal være gyldne.
Bliver de for mørke smager de bittert.
Der findes flere
slags krabbekød.
Du kan enten købe
det på dåse eller frossent.
Den frosne Alaska
king crab er en god sort.
• Mager mayonnaise
holder kalorierne nede.
Pr. portion: Energi:
Kcal 360 = kj 1512
Kulhydrat 22 g
Protein 14 g Fedt 24 g (60%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.