En enkel og nem pie,
hvor den færdigbagte piebund danner formen til den lækre stuvning. Her
er en virkelig lækker pie med muslinger og porre, der er godt netop nu!
Tid: 30 min, heraf 5
+ 8 min i ovnen + 30 min for dejen at hvile I køleskab. 4 personer.
# Ingredienser
2½ dl hvedemel
50 g smør eller
margarine
1 dl kvark
FYLD:
1 ds. muslinger (265
g)
1 porre
1-2 spsk smør eller
margarine
3 spsk hvedemel
4 dl væde fra
muslingerne + mælk
1 ds. ansjosfileter (125 g)
2 dl reven ost
1 bdt. dild
salt og peber
PYNT
dild
1 tomat
* Fremgangsmåde
1. Bland mel,
fedtstof og kvark i foodprocessoren eller i en skål.
Hak det sammen til en dej.
Lad dejen hvile i
køligt ca 30 minutter.
2. Lad muslingerne
løbe af, men husk at gemme væden.
3. Skyl porren og
skær den i skiver.
Svits den i
fedtstoffet i en gryde.
Drys melet over og
spæd med væsken.
Lad saucen koge
nogle minutter.
4. Rul dejen ud
eller tryk den ud i en tærteform ca 25 cm i diameter.
Prik bunden.
Tryk en strimmel
folie fast om kanten.
5. Bag piebunden i
en 225 °C varm ovn ca 8 minutter.
Fjern folien og bag
færdig, ca 5 minutter.
6. Vend muslinger,
ansjoser skåret i tern, reven ost, hakket dild, samt evt. salt og peber i
stuvningen.
7. Hæld stuvningen i
den varme piebund.
Pynt med dild og
tomatbåde.
Tips: Denne pie kan tilberedes i portionsforme, som
stilles på pladen og bages samtidig.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------