Nogle ved præcis, hvad de går efter: Du skulle også prøve
hjemmelavet muslingetærte, den er bare en enkelt ret, som sparker benene væk
under de fleste
Til 4 personer.
# Ingredienser
Tærtedej:
3 dl hvedemel
100 g smør
1 dl hytteost
1 fennikel
250 g små
champignoner
150 g tilberedte
muslinger uden skal (se opskrift)
1 bdt. dild
3 æg
2½ dl fløde
salt og peber
Dressing:
2 dl ymer
3 tsk flormelis
1 tsk dijonsennep
2 spsk hakket dild
salt og peber
Tilbehør: Salat
* Tilberedning
Tærtedej: Rør mel og
smør sammen til en grynet masse.
Tilsæt hytteost og saml
dejen hurtigt.
Rul dejen ud og
beklæd en tærteform (23 cm i diameter) med den.
Stik huller i dejen
med en gaffel og stil den køligt i 1 time.
Bag tærtebunden ved 180 °C i 15 min.
Skær fenniklen i
tynde både og blancher dem i kogende vand med salt i 1 min.
Afkøl dem.
Bland fennikelbådene med rensede champignoner, muslinger og hakket dild og læg
blandingen på tærtebunden.
Rør æg, fløde og krydderier
sammen og hæld det over.
Bag tærten ved 180°C·i
25 min.
Dressing: Alle
ingredienser røres sammen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.