Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 45 min. Kogetid, bouillon: 1 time. Stegetid: ca 30 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Perlehøne med muslinger
1 perlehøne (ca )
foie gras eller andelever
500 g friske blåmuslinger
2 skiver sandwichbrød
fløde
2½ dl bouillon
salt og peber
Bouillon:
perlehøneben og-skrog
1 gulerod
2 stængler blegselleri
2 stilke persille
Sauce:
2½ dl muslingesuppe
1 persillerod (ca )
1 pastinak (ca )
3 stængler blegselleri
salt og peber
Portionstærteforme
*
Sådan laves Perlehøne med muslinger
1. Gå perlehønen efter for fjerposer, halsårer m.m., se Kylling.
Skær lår/overlår og bryst fra skroget, se Kylling, partering
af.
Bouillon:
2. Del skroget i mindre stykker og kom dem i en gryde med de
rensede urter og så meget vand, at det lige dækker.
Kog ca 1 time under låg ved svag varme.
Si bouillonen gennem et fint klæde eller gennem et tyndt lag
pladevat lagt i en sigte.
3. Skær brystkødet i 6 skiver, læg dem på en tallerken og
sæt dem til side.
Fjern skind og ben fra lår/overlår.
Blåmuslinger:
4. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under
rindende, koldt vand.
Fjern trevler o.lign.
Kassér muslinger, der ikke lukker helt, evt ved et let slag
mod bordet.
Se Blåmuslinger,
istandgøring af.
5. Hæld bouillonen i en mellemstor gryde og bring den i kog.
Kom muslingerne i og damp dem for god varme under låg 4-5 min.
Tag dem op og hæld suppen gennem en sigte foret med et tyndt
klæde eller pladevat, der er altid lidt fint sand i muslinger. Gem suppen.
Befri muslingerne for skallerne, fjern strengen og den lille
»sorte« kugle.
6. Skær skorpen af sandwichbrødet og udblød det ca 5 min. i
fløden.
Gem 8 hele muslinger. Hak resten af muslingerne gennem
kødmaskinen eller i foodprocessor sammen med lårkødet fra perlehønen og foie
gras (andelever).
7. Rør det udblødte franskbrød, sammen med eventuel væde,
som ikke er opsuget, i farsen sammen med de hakkede muslinger m.m.
Krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 175 °C.
8. Fordel et tyndt lag fars over bunden af hver tærteform.
Fordel muslinger og perlehønebryst på farsen og dæk med
resten af farsen som låg.
9. Sæt formene på en bageplade og læg alufolie over.
Bag dem ca 30 min. på ovnens midterrille.
Sauce:
10. Kog muslingesuppen ind uden låg, til der er ca 2½ dl
tilbage.
Rens grønsagerne og skær dem i meget små tern.
Kom grønsagerne i muslingesuppen og kog dem ca 5 min., til
de er møre, men stadig har bid.
11. Tag forsigtigt perlehønefarsen ud af formene og anret i
dybe tallerkener.
Fordel grønsager og muslingesuppe i tallerkenerne.
Server straks.
Tips: Retten kan forberedes til og med punkt 5.
Farsen kan laves med kyllingelever.
Vælg evt andre grønsager til saucen, fx gulerødder og
bønner.
Se alle de bedste opskrifter med Perlehøne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------