Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1¼ time Kogetid, muslinger: 4-5 min. Kogetid, blæksprutter: ca 15 min. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (Som frokostret: 4 personer
Som hovedret: 2 personer)
# Ingredienser
til Pizza med skaldyr
1 portion pizzadej
Fyld:
friske blåmuslinger (12-15 stk.)
små, friske blæksprutter (evt. frosne, optøede)
pillede rejer
modne tomater (evt. fra dåse)
salt og peber
Endvidere: 2-3 spsk olie
*
Sådan laves Pizza med skaldyr
1. Lav en portion Pizzadej.
2. Børst muslingerne godt med en stiv børste under rindende,
koldt vand.
Kasser eksemplarer, der ikke lukker tæt, eventuelt ved let
slag mod bordkanten.
Se Blåmuslinger,
istandgøring af.
3. Dæk bunden af en stor gryde med ½ cm vand.
Varm gryden, til vandet koger, og kom straks de istandgjorte
muslinger i.
Damp dem under låg 4-5 min., og ryst gryden et par gange
imens.
Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig ved mødet med
varmen.
Tag muslingerne ud af skallen.
4. Friske blæksprutter skal tømmes og gnides rene.
Se Blæksprutter,
istandgøring af.
Frosne blæksprutter skal blot være gennemtøet.
Skær fangarme og krop i strimler og kog dem møre, 10-15 min.
i letsaltet vand.
Lad blækspruttestykkerne dryppe af i en sigte.
5. Skold og flå friske tomater, befri dem for kerner, og hak
kødet groft med en kniv.
Dåsetomater skal blot dryppe godt af, før de hakkes.
6. Sæt ovnen på 250 °C.
Ælt dejen igennem på et melet bord, del den i to lige store
dele og rul hver del til en tynd, rund plade med en diameter på ca .
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet bliver på plads.
Smør eller pensl en bageplade let med olie og læg dejbundene
herpå.
7. Fordel tomaterne over dejbundene og krydr med salt og
peber.
Dryp 1-2 spsk olie over.
Sæt pizzaerne midt i den hede ovn og forbag dem 15 min.
8. Tag pizzaerne ud af ovnen og fordel muslinger,
blæksprutter og rejer over.
Bag dem færdige yderligere 5-8 min. på nederste rille, til
de er sprøde og gyldne i kanten.
Tips: Pizzaen kan tilberedes med dåsemuslinger eller
med frosne, optøede.
Den kan drysses med friskhakket persille eller estragon ved
serveringen.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------