Røræg mætter godt,
når der er skinke og rejer i. Der krydres evt. med karry og drysses med
persille. Med æg i køleskabet, lidt kød- eller fiskerester, indholdet af en
dåse eller lidt fra fryseren, kan du sætte et mættende måltid på bordet i løbet
af næsten ingen tid. Æg er nemt og billigt
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 10 min.
# Ingredienser
50 g bacon i skiver
6 æg
6 spsk vand
salt, peber fra
kværn
1-2 tsk karry
225 g rejer (1 ds)
1 spsk hakket frisk
persille eller 1 tsk tørret
* Tilberedning
1. Klip
baconskiverne i små bitte terninger, der steges sprøde i en lille tykbundet
gryde.
2. Pisk æg og vand
sammen i en skål.
Drys med salt, peber
og karry efter smag.
Hvis du bruger
tørret persille, skal den tilsættes nu.
3. Hæld æggemassen
ned til bacon og baconfedtet i gryden.
4. Hæld væden fra
rejerne, der kommes i gryden.
5. Skrab æggemassen
fra bund og sider med en træske.
6. Rørægget må
hverken være for »vådt« eller for tørt.
7. Serveres straks,
evt. drysset med hakket frisk persille.
Giv friskbagt
grovbrød eller rugbrød til.
Røræg er en
lynhurtig ret. Fyld kan være pølser.
Variationer:
Flere forskellige
fyld er velegnede til røræg. Du kan også servere fyldet koldt eller varmt ved
siden af. Her er nogle forslag.
Ristede pølsestykker
Skinke og salatagurk skåret tændstiktynde strimler.
Halve cherrytomater. Der krydres med basilikum.
Ristede, grofthakkede løg med frosne, optøede ærter.
Tips
Lav en dejlig
æggepie:
Tænd for ovnen (220 °C)
og stil en bageplade midt i. Foer en 19 cm form eller ovnfast, flad skål med
udrullet butterdej (1½ pk).
Rør 40 g reven ost
med 200 g flødeost, lidt reven muskatnød samt salt og peber.
Fordel ostemassen i
formen og lav 4 fordybninger.
Slå et æg ud i hvert
hul.
Drys med 1 top spsk
hakket mynte.
Dæk med butterdej
(resten af pakken).
Stil formen på den
varme bageplade.
Bag æggepien 40 min
og server lun med salat.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med æg HER