Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Afkøles: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Rejemousse
300 g kogte pillede rejer (evt. frosne, optøede)
5 blade husblas
fiskefond
½ bdt dild
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk cognac
piskefløde
2 æggehvider
salt og peber
Form: iter
*
Sådan laves Rejemousse
1. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min.
2. Kom fiskefonden i en gryde og giv den et opkog. (Se Fiskefond).
3. Knug husblassen fri for væde og smelt den i den varme
fiskefond.
Lad blandingen svale håndvarm.
4. Kom husblasblandingen i blenderen sammen med de pillede
rejer og blend, til konsistensen er ensartet.
Hæld blandingen i en skål.
5. Rør fintklippet dild, tomatpuré og cognac i og smag til
med salt og peber.
6. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig.
7. Vend først flødeskummet, dernæst de piskede æggehvider i
rejemassen.
Hæld moussen i en form og sæt den i køleskabet mindst 3
timer, til den er stivnet.
Servering:
Form »æg« med en ske dyppet i varmt vand og anret på
portionstallerkener.
Tips: Anret moussen på årstidens salater og pynt med
rejer, dildkviste og citronbåde.
Server Butterdejssnitter
eller Flûtes
til.
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------