Lækre godbidder til
en drink eller picnickurven. Tabasco giver fyldet det der lille ekstra pift. Her
er en virkelig god opskrift på lækre pirogger, der smager godt!
Tid: ca 1 time,
heraf 30 min for dejen at hvile i køleskab og 10 min i ovnen. Retten er
fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. Antal: 9 stk.
# Ingredienser
75 g smør eller
margarine
1¾ dl hvedemel
2 spsk vand
FYLD:
1½ dl grødris
5 dl mælk
2 hårdkogte æg
500 g rejer med skal
¼ tsk peber
2 stænk tabasco
salt
PENSLING: æg
* Fremgangsmåde
1. Hak fedtstof, mel
og vand sammen til en dej, i hånden eller i foodprocessoren.
Lad den hvile koldt ca
30 minutter.
2. Kog risene ca 20
minutter i mælken til en grød.
3. Pil og hak
æggene. Pil rejerne.
Bland æg, rejer og
ris. Krydr med peber, tabasco og evt. salt.
4. Rul dejen tyndt
ud.
Skær den (evt. med
en kagespore) i tern, 8x8 cm.
Læg fyld på den ene
del af firkanterne.
Fold dem sammen til
trekanter. Tryk kanterne til med en gaffel.
5. Læg piroggerne på
en vandskyllet bageplade og lad dem hvile ca 10 min.
6. Pensl med
sammenpisket æg og bag ved 250 °C ca 10 min.
7. Server piroggerne
med en blandet grønsagssalat.
Tips: Vil du gøre det lidt lettere for dig selv,
køber du 200 g færdigpillede rejer og
færdigkogt risengrød
til fyldet.
Se alle de bedste opskrifter med Pirog
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------