Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: ca 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Rejer à la Provençale
200 g kogte pillede rejer (evt. frosne, optøede)
1 lille løg
3 fed hvidløg
champignon
4 tomater
1 spsk olie
1½ dl hvidvin
1 spsk konc. tomatpuré
smør
salt og peber
Endvidere: hakket persille
*
Sådan laves Rejer à la Provençale
1. Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver.
Skær rodenden af svampene, skyl dem kort under koldt,
rindende vand og tør dem.
Skær svampene i skiver.
Skold og flå tomaterne. Skær dem i mindre stykker.
2. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg, uden at de
tager farve.
Tilsæt champignonerne og lad dem svitse med 3-4 min.
Kom tomater og hvidvin i gryden og lad saucen småkoge uden
låg ca 5 min.
3. Rør tomatpuré og smør i, det jævner saucen let, og smag
til med salt og peber.
4. Vend rejerne i og varm dem helt igennem, men ikke for
længe, så bliver de seje.
5. Anret gerne portionsvis på små tallerkener.
Drys med persille.
Tips: Server Flûtes, Krydderurtebrød
eller Krydderurte-croûton
til.
Nordsørejer egner sig specielt godt.
De kaldes også grønlandske rejer og dybhavsrejer.
Retten kan laves med jomfruhummerhaler.
Den hakkede persille kan blandes med lidt friskhakket dild.
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------