Denne farvestrålende og lækre ret er tilberedt med grønsager
varier dem efter årstiden.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
60 g sukkerærter
½ lille gulerod
60 g babymajs
60 g stråsvampe
175-250 g rå tigerrejer, pillede
1 tsk salt
½ æggehvide, let pisket
1 tsk jævning
ca. 3 dl vegetabilsk olie
1 forårsløg, i korte stykker
4 skiver ingefær, skrællede og fint hakkede
½ tsk sukker
1 spsk lys sojasauce
1 tsk kinesisk risvin eller tør sherry
nogle få dråber sesamolie
citronskiver og hakket, frisk purløg, til pynt
* Tilberedning
1. Sukkerærterne nippes; guleroden skæres i stykker af samme
størrelse som sukkerærterne; babymajs og stråsvampe halveres.
2. Rør salt, æggehvide og jævning sammen og vend rejerne i
det, til de er helt dækkede.
3. En wok forvarmes for kraftig varme i 2-3 min.
Tilsæt olien og varm den op, til den er jævnt varm.
4. Tilsæt rejerne og rør, så de holdes adskilte.
Tag dem op med en hulske, så snart de ændrer farve.
5. Hæld olien fra wokken, så der kun er ca. 1 spiseskefuld
tilbage.
Tilsæt sukkerærter, gulerod, majs, svampe og forårsløg.
6. Læg rejerne tilbage i wokken sammen med ingefær, sukker,
sojasauce og vin og bland det hele godt.
7. Stænk sesamolie over og server retten varm, pyntet med
citronskiver og hakket purløg.
Næringsindhold:
Kalorier 298. Sukker 1 g. Proteiner 13 g. Fedt 26 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.