Ideelle som forret eller til en let sommerfrokost. Server
denne spansk-inspirerede ret med masser af sprødt brød til at opsuge det
citronkrydrede hvidløgssmør.
Forberedelsestid 20 min. Stegetid 10 min. Til 4 personer. Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
120 g krølsalat
1 rød chili, udkernet og skåret i meget tynde skiver
1 spsk friske kørvelblade
24 mellemstore tigerrejer eller gambas med skal
2 tsk vegetabilsk olie eller olie
4 fed hvidløg, pressede
125 g usaltet smør, skåret i tern
1 citron, fintrevet skal og saft af
1 spsk finthakket, frisk persille
* Tilberedning
1. Bland salatblade, chili og kørvel og fordel det midt på
fire tallerkener.
2. Rejerne pilles og renses, lad halen være intakt, se
nedenfor.
Rejerne lægges på et fad og krydres let med salt og sort
peber.
Olien varmes på en stor, tykbundet pande, tilsæt rejerne og
svits dem for jævn til kraftig varme i ca. 1 minut på hver
side, eller
til de er gennemstegte. Tages op og holdes varme.
3. Hvidløgene svitses på panden i 1 minut, smørret tilsættes
og steges 4 min,
eller til det er nøddebrunt.
Tag panden fra varmen og tilsæt citronskal og -saft samt
persille.
4. Ryst panden hurtigt et par gange, så det hele blandes
godt, tilsæt derefter
rejerne og varm dem hurtigt igennem.
Fordel straks rejerne rundt om salaten og hæld stegeskyen
over.
Rensning af rejer
Hvis man anvender rå rejer, fjernes den mørke
tarm, som ikke er så behagelig at spise.
Rejerne pilles forsigtigt, så de bevares i et stykke.
Lad det yderste af halen være intakt, hvis det angives i
opskriften.
Skær et lille snit langs rejens ryg med en lille kniv,
således at den mørke tarm kommer til syne.
Tarmen fjernes med spidsen af kniven og kasseres.
Rejen skylles og duppes tør med køkkenrulle.
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.