Her finder du en lækker opskrift på rejer og asparges. Gå på
opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. Retten
er et kæmpe hit ✅
Alle retter med
husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen. Serveres anretningen
her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den beregnes til hovedret
er der til 5-6 personer.
# Ingredienser
400 g pillede rejer
400 g kogte asparges
(evt. fra dåse)
2-3 hårdkogte æg
¾-1 liter gelé, se
opskrift under små fotos
Sauce:
2 dl cremefraiche
½ dl mayonnaise
1 tsk estragon
salt og peber
2 spsk hakket persille og dild.
* Tilberedning
Tilbered anretningen
som vist på de små fotos herunder.
Rør ingredienserne
til saucen sammen og server saucen til.
Fiskebouillon: Kom
fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i
skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn.
Hæld 1 liter vand
på.
Lad det koge ved
svag varme under låg i 15 min.
Hæld bouillonen
gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder.
8 dl fiskebouillon
af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin.
Læg 10 blade husblas
i koldt vand i 10 min.
Knug husblassen fri
for vand og opløs den i den varme fiskebouillon.
Lad geleen svale
lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål.
Brug evt.
springform.
Læg lidt af fyldet i
et pænt mønster på den stivnede gelé og hæld derpå yderligere et tyndt lag gelé.
Lad også det stivne.
Læg resten af
ingredienserne på og hæld resten af geleen over.
Lad den stå koldt
5-6 timer.
Se alle opskrifter på rejer HER
✅ Her er kogebogen med nemme madopskrifter, grill, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.