Forret. Snacks. Arbejdstid: ca 1 time Skal hvile, dej: ca 1 time Kogetid, fyld: ca 10 min.
Bagetid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
Fryse-egnet. 4 personer. Antal: 20-25 stk. z
# Ingredienser
til Rissoller med skaldyr
Dej:
200 g hvedemel (ca 3½ dl)
150 g smør
2 spsk vand
Fyld:
15 g smør (1½ spsk)
15 g hvedemel (1½ spsk)
2 dl tør hvidvin
½ dl muslingelage
100 g rejer (evt. frosne)
100 g muslinger (fra dåse)
salt, peber og evt. 1 knsp cayennepeber
Endvidere: æg til pensling
*
Sådan laves Rissoller med skaldyr
Dej:
1. Hak hvedemel og smør sammen i en skål og smuldr det
grynet med fingrene.
Saml dejen med vand og lad den hvile køligt ca 1 time.
Fyld:
2. Smelt smørret og rør melet i.
Spæd under omrøring med hvidvin og muslingelage.
Krydr med salt og peber og evt. med cayennepeber, og lad
stuvningen koge svagt ca 5 min.
3. Hak muslingerne groft. Kom rejer og grofthakkede
muslinger i stuvningen.
Smag til med krydderier og lad stuvningen svale.
4. Sæt ovnen på 225 °C.
Rissoller:
5. Rul dejen tyndt ud (ca 2 mm) på et melet bord og udstik
runde kager med 8-9 cm i diameter.
6. Læg en lille skefuld fyld midt på hver dejplade.
Pensl kanten med sammenpisket æg og luk dejen om fyldet, så
der dannes en halvmåne.
Tryk kanten godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke løber
ud under bagningen.
7. Læg rissollerne på en letsmurt bageplade eller på en
plade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.
8. Bag rissollerne midt i ovnen i ca 10 min., til de er
lysebrune og gennembagte.
Server dem varme eller lune.
Tips: Server rissollerne som forret med årstidens
salat eller server dem som snacks eller hors d'oeuvre til drinks eller vin.
Andre former for skaldyr kan indgå i fyldet, fx hummerhaler,
krebs eller kammuslinger. Krabbestuvning, enkel
er ligeledes egnet som fyld.
I stedet for mørdej kan Butterdej, evt. frossen, bruges
til rissollerne.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Risoller
INFO: Rissolle, (af fransk rissole friturestegt postej, af
latin russeolus rødlig, af russus rød), en ret, der består af butterdej, som er
lukket sammen i trekanter eller halvmåner, efter at en stuvning af kød, fisk
eller grønsager er lagt på, og som er vendt i pisket æg og rasp og kogt i fedt
eller bagt.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------