En spændende og smagfuld ret fra Singapore, hvor man for det meste tilbereder sine madretter i wok. Også her bliver det vildt godt
Tid: 25-30 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g rejer med skal
500 g kartofler
1 pk. grønne bønner (250
g)
1 grøn chilipeber
1-2 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
1-2 tsk karry
1-2 fed hvidløg
1 ds. kokosmælk (400
g)
1 tsk sukker
1½ tsk sambal oelek
2 spsk hakket koriander
PYNT:
1-2 limefrugter
koriander
* Fremgangsmåde
1. Pil rejerne. Skræl
kartoflerne og skær dem i tynde både.
2. Optø bønnerne hvis
du bruger frosne. Skær dem lidt ud.
Skyl og udkern chilien.
Hak den fint.
3. Varm olien i en wok
eller stor stegepande.
Læg kartoflerne i og
lad dem blive brune og gennemstegte ved svag varme.
4. Tilsæt bønner, chili,
salt, peber, karry, presset hvidløg og kokosmælk.
Lad det hele simre nogle
minutter.
5. Tilsæt rejer, sukker,
sambal oelek og koriander. Lad det hele blive
godt varmt.
6. Server gerne retten
i muslingeskaller. Pynt med både af lime samt koriander.
Brød til at dyppe den
gode sauce op med bør også stå på bordet.
Tips: Store tigerrejer eller blæksprutteringe kan anvendes
til denne ret.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------