Saucer til fisk og skaldyr, her er de perfekte
sauceopskrifter til at kombinere med alt fra fisk til rejer, hummer, krabber,
skaldyr og meget mere.
Index
Hollandaisesauce
Bearnaisesauce
Muslingesauce
Rejesauce
Kaviarsmør
Peberrodsmør
Ravigotesmør
Grøn sauce 1
Grøn sauce 2
Gravlakssauce - rævesauce
Cocktailsauce med tomat
Cocktailsauce med sherry
Opskrifter
Hollandaisesauce
4 æggeblommer piskes let sammen i en skål.
Under piskning tilsættes:
1½ spsk citronsaft
100 g smeltet afsvalet smør
1 dl fiskebouillon.
Saucen varmes over vandbad under uafbrudt piskning.
Det er vigtigt, at det kogende vand ikke når skålens bund (i
modsat fald skiller saucen).
Efter ca. 5 minutters forløb er saucen jævn.
Tilsmages med salt.
Bearnaisesauce
Tilberedes som hollandaisesauce, men i stedet for citronsaft
tilsættes saucen:
1½ spsk bearnaiseessens, og ved servering:
½ spsk hakket kørvel eller estragon.
Skal den være mere spændende så tilsæt lidt fintsnittet
chili
Muslingesauce
25 g blødt smør røres sammen med:
3 æggeblommer
2 tsk maizena,
2½ dl muslingesuppe fra 30 muslinger
Opvarmes under piskning over svag varme.
Tilsættes ⅛ tsk paprika
1 knivspids cayennepeber
salt efter smag
muslingerne
Alt røres sammen
Rejesauce
Kan tilberedes som muslingesauce.
Muslingesuppen erstattes af en fiskebouillon.
Den færdige sauce tilsættes 50-100 g pillede, kogte rejer.
Kaviarsmør
50 g smør røres blødt.
50 g kaviar
½-1 tsk revet løg
Alt røres sammen
Peberrodsmør
50 g smør røres blødt.
1 spsk reven peberrod
1 tsk citronsaft.
Alt røres sammen
Ravigotesmør
50·g smør røres blødt og tilsættes:
1 spsk fint hakket persille
1 spsk fint hakket estragon, (½ spsk. tørret)
½ spsk fint hakket løg
1 tsk vineddike
½ tsk lys fransk sennep
salt.
Alt røres sammen
Grøn sauce 1
100 g mayonnaise smages til med: Salt, peber, citronsaft.
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel
1 spsk hakket brøndkarse.
Alt røres sammen
Grøn sauce 2
50 g mayonnaise røres op med: 2 spsk kvark
Tilsættes: 3 spsk hakket grønt fx persille, karse, eller
purløg, dild.
Tilsmages med:
2 tsk citronsaft, ½ tsk revet løg, salt.
Gravlakssauce - rævesauce
2 spsk lys fransk sennep
1 spsk sukker
2 spsk vineddike
1 dl olie røres i lidt efter lidt.
Alt røres sammen
Saucen bliver tyk som mayonnaise.
Tilsættes: 2 spsk fint klippet dild.
Cocktailsauce med tomat
100 g
mayonnaise
4 spsk
tomatketchup
1 spsk reven peberrod
1-2 tsk citronsaft
½-1 tsk revet løg
salt efter smag.
Alt røres sammen
Cocktailsauce med sherry
2 spsk sherry
2 spsk citronsaft (eller 4 spsk appelsinsaft)
2 tsk revet løg
⅛- ¼ tsk salt
3 dråber tabasco
Alt røres sammen og tilsættes 4 spsk olie.
Til toppen
Se alle
de bedste opskrifter med Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.