Wokkede rejer med smag af hvidløg, ingefær og honning er en ny oplevelse. Drys ristede sesamfrø over som prikken over i'et. Det er vildt
lækkert
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 kg rejer med skal, eller 400 g pillede rejer
1 spsk sesamfrø
½ tsk citronpeber
½ dl majsmel
2 spsk olie
1 tsk sesamolie
4 forårsløg, fint skivede
1 stort fed hvidløg, presset
2 tsk frisk ingefær, finthakket
4 spsk honning
1 spsk soya
1 spsk
chilisauce
2 spsk friskpresset citronsaft
* Tilberedning
1. Pil rejerne.
Hvis rejerne er store, kan du lade den yderste del af
halen sidde på som dekoration.
2. Rist sesamfrøene på en tør pande.
3. Bland citronpeber og majsmel i en skål.
Læg rejerne i og vend dem rundt, så de bliver helt
dækket af paneringen.
4. Opvarm 1 spsk olie i en wok eller tykbundet stegepande.
Tilsæt rejerne og steg dem under omrøring,
til de er gennemvarme, 2-3 min.
Anret rejerne på varme tallerkener og hold dem varme.
5. Tilsæt resten af olien samt sesamolie, forårsløg,
hvidløg og ingefær.
Lad det stege under omrøring i 2 min.
Tilsæt honning, soya, chilisauce og friskpresset citronsaft.
Bring det i kog under omrøring.
Hæld saucen over rejerne.
Drys sesamfrø over og server straks.
Sesamrejer med honning:
Pr. portion: Energi: Kcal 321 = kj 1348
Kulhydrat 24 g Protein 27 g Fedt 13 g (36%) Fibre 2 g
• Rejer indeholder meget protein og kalcium.
• Ingefær giver meget smag men fa kalorier.
Tips:
Rist sesamfrøene på en varm og tør stegepande.
Rist dem til de er gyldne og dufter godt.
Ryst stegepanden med jævne mellemrum.
Skyl wokken eller stegepanden og øvrige redskaber
lige efter at du har anvendt honning i maden.
Ellers bliver det ret svært, at få alt rent igen.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.