Hvis det er muligt, bør der anvendes rå rejer, ellers tilsættes de kogte rejer i begyndelsen af trin 3.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 3½ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
250-300 g rå tigerrejer
1 knsp salt
½ æggehvide, let pisket
1 tsk jævning
6 dl vegetabilsk olie
friske korianderblade, pynt
SAUCE
1 tsk fintrevet ingefær
2 forårsløg, fint hakkede
1 fed hvidløg, fint hakket
3-4 små, tørrede røde chilier, udkernede og hakkede
1 spsk lys sojasauce
1 tsk risvin eller tør sherry
1 spsk tomatpuré
1 spsk østerssauce
2-3 spsk kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand
nogle få dråber sesamolie
* Tilberedning
1 Rejerne pilles og vendes derefter i salt, æggehvide og
jævning, til de er helt dækkede.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande, til den
er rygende.
Rejerne frituresteges i den varme olie i ca. 1 minut.
Tages op med en hulske og afdryppes på køkken rulle.
3. Hæld olien bortset fra 1 spiseskefuld fra panden.
Tilsæt ingredienserne til saucen i den anførte rækkefølge,
bring dem i kog og rør, til saucen er glat.
4. Rør rejerne i saucen og rør, til det hele er godt
blandet.
5. Server rejerne, pyntet med friske korianderblade.
Næringsindhold:
Kalorier 315. Sukker 1 g. Proteiner 16 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.