Lad din næste gæstemiddag blive en aften med chilismagende skaldyr. Aftenen bliver garanteret en succes.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 grøn chili
1 rød chili
3 fed hvidløg
2 zucchini
6 forårsløg
1½ dl tør hvidvin
16 pillede kæmperejer, rå eller kogte
16 friske blåmuslinger, skrubbede
1 dl hakket koriander
½ tsk friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Fjern stilke, kerner og mellemvægge fra chilierne og
hak dem fint.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
2. Skær zucchinierne i ½-1 cm tykke og 3 cm lange stave.
Skyl og striml forårsløgene fint.
3. Opvarm en teflonpande eller wok ved god varme.
Tilsæt hakket chili, hvidløg og hvidvin. Bring det i kog.
4. Tilsæt rå rejer, muslinger, zucchini, forårsløg,
koriander og
sort peber.
Bring det i kog og lad det koge i 5-8 min til muslingerne
har åbnet sig og rejerne er blevet hvid-rosa i farven.
Kogte rejer tilsættes 2 min inden muslingerne er færdige.
De muslinger, som ikke har åbnet sig under tilberedningen,
skal kasseres.
Drys med koriander og peber.
Server med citronbåde og tomatsalat.
GENVEJ
Anvend kogte rejer og muslinger på dåse.
Forbered chilisaucen og tilsæt rejer og muslinger.
Lad det simre 1-2 min til skaldyrene er gennemvarme.
Skaldyr med chilismag:
Pr. portion: Energi: Kcal 207 = kj 869
Kulhydrat 9 g Protein 36 g Fedt 3 g (13%) Fibre 3 g
• Chili indeholder meget C-vitamin men intet fedt.
• Skaldyr er en god jodkilde.
Tips:
Chili kan købes hele året rundt, enten
konserverede eller friske.
Man kan generelt sige at jo mindre chili er,
desto stærkere er den.
Fjern rejens tarm ved at skære et snit og
løsne tarmen med knivens spids, eller
med en tandstikker.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.