En herlig ret som kan serveres både som en festligere frokost eller som varm ret til en god middag. Server gerne med et glas hvidvin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 rødtungefileter
200 g laksefilet
2 dl tør hvidvin
2 dl vand
1 fiskebouillonterning
1 skalotteløg, finthakket
100 g pillede rejer
100 g krebsehaler på dåse
1-2 (ca. 175 g) frosne butterdejsplader
1 sammenpisket æg til penslingen
SAUCE:
1 spsk hvedemel
1½ dl fløde 13%
1 spsk karse
25-50 g löjrom
* Tilberedning
1. Rul rødtungefileterne sammen og fæstn dem med en
tandstikker.
Skær laksen i 2 cm store tern.
Hæld vin og vand i en gryde og læg bouillonterningen i.
Bring det i kog og læg det hakkede skalotteløg i.
Læg laks og rødtunge i og lad det simre i 2-3 min.
2. Tag fisken op med en hulske og læg den i en souffleform.
Fordel rejer og krebsehaler om fisken.
3. Kog bouillonen til den er reduceret til det halve.
Pisk melet ud i lidt vand og rør det i bouillonen.
Kog til saucen er jævn.
Tilsæt fløden.
Tag gryden fra varmen og tilsæt karse og löjrom.
Lad saucen svale.
Hæld saucen over fisk og skaldyr.
4. Sæt ovnen på 250 °C.
Rul butterdejspladerne ud (se Tips).
Pensl formens kant med æg.
Læg butterdejen over formen.
Fæstn ca. 2 cm af kanten i ægget på formen.
Gratiner 15 min i ovnen.
Skaldyrsterrin:
Pr. portion: Energi: Kcal 452 = ~ 1898
Kulhydrat 17 g Protein 33 g Fedt 28 g (56%) Fibre 1 g
• Både fisk og skaldyr indeholder selen.
• Rødtunge indeholder meget lidt fedt.
Tips:
Færdigkøbte butterdejsplader findes både som runde eller
rektangulære. Hvis du skal bruge to plader så pensl
sammenføjningen med æg når pladerne rulles ud.
Ægget gør at dejen ikke deler sig når den senere skal bages.
Butterdejen skal være ca. 2 mm tyk.
Det ser meget fint ud hvis du dekorerer terrinens låg
med figurer af butterdej.
Anvend små kageforme til at udstikke figurer med.
Pensl butterdejen med æg og klæb figurerne fast.
Skaldyrsterrinen kan laves i en stor souffléform eller i portionsforme.
Löjrom er betegnelsen på rogn af den lille laksefiskart, der
er høstet specifikt fra Botniske Bugt-øhav i Østersøen i det nordlige Sverige.
Siden 2010 har den status som beskyttet oprindelsesbetegnelse udstedt af Den
Europæiske Union og er det eneste svenske produkt med BOB-status.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.