Her får du ris i 5 spændende udgaver. Retter med skaldyr har
en helt unik smag, smagen kan slet ikke beskrives, de skal simpelthen prøves
evt med friskt brød.
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 30 min. 4 personer
# Ingredienser
5-600 g rå rejer
1 stor blæksprutte
450 g tomater
1 fed hvidløg
2 løg
2 spsk olie
2½ dl rødvin
275 g korte ris fx
arborio
2 dl oksefond
1 nip paprika
1 laurbærblad
salt og peber
* Tilberedning
Rens rejerne, og
dryp af. Skyl og trim blæksprutten, skær den i ringe.
Skær armene af ved
øjnene, og skrab sugekopperne af.
Blancher tomaterne
30 sekunder, og flå dem.
Fjern kernerne, og
hak tomaterne.
Pil hvidløg og løg,
og hak begge dele.
Brun løget med olien
i en tykbundet gryde, tilsæt tomater og hvidløg.
Rør, og lad det
småkage et par min.
Tilsæt
blæksprutteringe, og efter 2 min rødvin.
Tilsæt ris, og bring
det det til at simre sagte.
Tilsæt fond, salt og
peber, paprika og laurbærblad.
Når det igen er i
kog, så tilsæt rejerne.
Rør godt, og fortsæt
for meget lav varme, utildækket og
med jævnlig
omrøring, indtil al væden er opsuget.
Dæk til, og lad det
trække lidt før servering.
Ris med rødvin og
and
Udskift rejer og
blæksprutte med rester af and.
Tilsæt anden sammen
med rødvinen.
Ris med rødvin og
bacon
Udelad rejer og
blæksprutte.
Svits 200 g røget
bacon i tern på panden uden ekstra fedtstof.
Kom dem i den
færdigkogte ris.
Risotto med rødvin
Tilbered
blæksprutteringe og rejer hver for sig.
Kog risen med gradvis
tilsætning af rødvin og fond.
Vend 50 g parmesan i
den færdige ris. Tilsæt fyldet.
Ris med hvidvin og
safran
Udskift rødvinen med
tør hvidvin, og tilsæt 1 nip safran.
Se alle de bedste
opskrifter med Skaldyr Rødvin Ris And Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------