En spændende skaldyrssalat med krabber, rejer, muslinger, kammuslinger, stenbiderrogn, søpindsvin. Kig ind og se opskriften fra havet
4 personer
# Ingredienser til Skaldyrssalat
2 kogte krabber
400 g kogte rejer
4 kammuslinger
12 blåmuslinger
200 g stenbiderrogn
4 søpindsvin
2 citronbåde og limebåde
1 citron og lime – saft og skal
3 olie
100 g tangsmør
tangsalt
*
Sådan laves skaldyrssalat:
1. Kammuslingerne marineres i
saft, skal fra citron og lime tilsat olie.
Marineres i mindst 1 time.
2. Efter marinering letsteges
nogle af kammuslingerne og drysses med tangsalt, andre skæres i tynde skiver og
pyntes med citrusskaller.
3. De kogte/dampede blåmuslinger
løsnes fra skallen, der lægges en klat tangsmør ovenpå.
4. Blåmuslingerne kommes i en varm
ovn indtil smørret er smeltet.
5. Søpindsvinene skæres i bunden,
det orangerøde kød tages ud og skylles i koldt vand, hvorefter det lægges
tilbage i den skyllede skal.
6. Alt anrettes på is med
forskellige spiselige tangarter.
Serveringforslag
Mayonnaise smagt til med tang og citronsaft
Grønlandsk vinaigrette
Syresmør (smør iblandet havesyre)
Groft brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------