Denne sauce har en helt vidunderlig smag. Den er specielt
god til hummer, men kan serveres til næsten alle typer skaldyr. Der skal
en god sauce til god mad.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 1 time. Portionen
giver ca. 3½ dl sauce / til 4 personer.
Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
vegetabilsk olie, til stegning
2 fed hvidløg, let knuste
½ løg, i store tern
1 lille gulerod, i store tern
1 laurbærblad
2 kviste frisk timian
500 g skaller af skaldyr, fx krabber, hummer eller rejer
1 dl hvidvin
½ dl cognac
30 g hvedemel
2 spsk koncentreret tomatpuré
100 g tomater, halverede og udkernede
1 l fiskefond (se opskrift)
½ dl piskefløde (kan udelades)
* Tilberedning
1. Olie og hvidløg opvarmes i en sauterpande.
Sauter de snittede grønsager i olien under stadig omrøring.
Grønsagerne skal være møre og gyldne.
2. Rør laurbær, timian og skaller i retten.
Tilsæt både vin og cognac.
Panden koges af, til næsten al væden er kogt bort.
Drys dernæst melet over retten og tilsæt tomatpuré og
tomater.
Hæld fiskefond på panden og bring saucen i kog under
omrøring.
Lad den simre i 30-40 min. Der røres i saucen af og til.
3. Saucen sies ned i en ren gryde og holdes varm.
Den smages til med salt og peber.
Tilsæt evt. piskefløde. Saucen serveres varm.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.