Frokost Forret. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: 7-8 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Skaldyrsstuvning
75 g pillede rejer (frosne, optøede)
100 g kogte krebsehaler (frosne, optøede)
1 ds muslinger (250 g)
Stuvning:
25 g smør
20 g hvedemel (ca. 2 spsk)
1 dl tør hvidvin
½ dl muslingelage
1½ dl fløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Skaldyrsstuvning
1. Skær krebsehalerne en gang igennem på langs.
Hæld lagen fra muslingerne og gem den.
Befri evt. muslingerne for strengen og den lille »sorte« kugle.
Stuvning:
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør det sammen med melet.
3. Spæd langsomt og under omrøring med vin, muslingelage og fløde.
Rør stuvningen glat og ensartet og lad den koge svagt i 6-7 min.
4. Kom skaldyrene i stuvningen.
Lad dem varme godt igennem uden at koge.
Smag til med salt og peber.
Tips: Skaldyrsstuvningen kan serveres alene med ristet
brød eller Butterdejssnitter,
eller den kan bruges som fyld i Krustader,
i små og store vol-au-venter og i Pandekager, usødede.
Krabbekød og/eller hummerkød kan både erstatte og supplere de
her anvendte skaldyr.
Ligesom smørdampede champignon og (hen)kogte aspargessnitter
er godt fyld.
Stuvningen kan krydres med 1 knsp safran.
Eller tilsættes 1 spsk Pernod, før den koger igennem.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------