Stjerneskud er en vaskeægte klassiker fra det danske
smørrebrødskøkken. Når du tilbereder det med friskfisk og gode råvarer, er det
noget af det bedste - især med friske asparges og friskpillede rejer på toppen. HUSK at der skal være 2 slags rødspætte, ellers
er det ikke et stjerneskud
2 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10
min.
# Ingredienser
4 rødspættefileter
salt og peber
1 dl hvidvin
50 g hvedemel
1 æg
50 g rasp
25 g smør
1-2 spsk olie
Tilbehør:
2 store salatblade
3 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
1 tsk citronsaft
6-8 friske asparges eller konserves
1 citron
1 tomat
2 skiver lyst brød (evt rugbrød)
150 g pillede rejer
lidt dild
evt. 1 lille glas kaviar
salt og peber
* Tilberedning
Tilbehør:
1. Skyl og slyng salatbladene.
Rør mayonnaisen med cremefraiche og smag til
med 1 tsk citronsaft, salt og peber.
Rens friske asparges og damp dem møre i letsaltet vand i 3-4
min.
Skær citronen i skiver eller både.
Vask tomaten og skær den i både.
2. Krydr fiskefileterne med salt og peber.
Fold 2 af dem let sammen og læg dem i en sauterpande med
hvidvin.
Damp dem ganske stille under låg i 3-5 min.
3. Vend de sidste 2 fileter i mel blandet med salt og peber.
Ryst overskydende mel af og vend dem i sammenpisket æg.
Dryp af og vend dem i rasp.
Steg dem gyldne på en pande med smør og olie i 2-3 min på
hver side.
4. Rist brødet let og anret med salatblade og de to slags
rødspættefileter.
Kom mayonnaise-dressing, rejer og asparges ovenpå.
Pynt med citron, tomat og dild og evt. 1 tsk kaviar på hver
anretning.
Tips: Hvis du foretrækker en krydret dressing, kan du
røre den med
lidt tomatpuré, paprika og chili.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------