Østers spises ofte rå, men de er også lækre, når de som denne opskrift svitses hurtigt og smages til med salt og citron.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
225 g porrer
350 g tofu
2 spsk solsikkeolie
350 g østers uden skal
2 spsk frisk citronsaft
1 tsk Maizena
2 spsk lys sojasauce
1 dl fiskebouillon
2 spsk hakket, frisk koriander
1 tsk fintrevet citronskal
* Tilberedning
1. Porrerne stand og skæres gøres korte strimler.
2 Tofuen skæres i mindre stykker.
3. Varm olien i en stor, forvarmet wok eller pande.
Tilsæt porrer og svits under omrøring i ca. 2 min.
4. Tilsæt tofu og østers og svits under omrøring i 1-2 min.
5. Rør citronsaft, Maizena, sojasauce og fiskebouillon godt
sammen i en lille skål.
6. Hæld Maizenablandingen i wokken og kog under jævnlig
omrøring, til saucen begynder at jævne.
7. Fordel retten i portionsskåle og drys koriander og
citronskal over. Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 175. Sukker 2 g. Proteiner 18 g. Fedt 10 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
VARIANT
Venusmuslinger eller blåmuslinger uden skal kan anvendes i
stedet for østers.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.