Forret Frokost. Arbejdstid: 25 minutter. Skal hvile, dej:
ca. 1 time. Bagetid i alt: ca. 40 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. (4
personer)
# Ingredienser til Aspargestærte:
friske, hvide asparges eller tilsvarende nettomængde fra dåse
kogt, letrøget skinke
3 æg
reven emmentaler ()
cremefraiche
¼ tsk reven muskatnød
salt og hvid peber
Tærtedej:
hvedemel
¼ tsk salt
smør
1 æg
Tærteform:
* Sådan laves Aspargestærte:
1. Kom hvedemel og salt i en skål.
Hak smørret i med en kniv og smuldr det dernæst grynet med
fingrene.
Tilsæt 3 spsk koldt vand og æg og saml hurtigt dejen.
Lad tærtedej en hvile koldt ca. 1 time.
2. Skær eller bryd den træede ende af og skræl aspargesene
fra hoved mod fod.
Se om Asparges.
Kog dem i letsaltet vand 6-7 minutter, tag dem op og omvind
dem med et klæde (viskestykke), så holder de sig varme og tørre.
Dåseasparges skal blot dryppe af.
3. Sæt ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et melet bord.
Beklæd en tærteform og sørg for, at dejen går 3- op ad siderne, den kryber
ved bagning.
Prik tærtebunden med en gaffel og forbag i ovnen i 10
minutter.
Fyld:
4. Skær skinken i strimler og aspargesene i mindre stykker.
Fordel fyldet på den forbagte bund.
5. Pisk æggene sammen, tilsæt krydderierne, reven ost og cremefraiche.
6. Hæld æggemassen over og bag tærten midt i ovnen
yderligere ca 30 min, til den er gylden.
Tips: I stedet for skinke kan der bruges samme mængde
kylling.
Se flere opskrifter
med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------