En lækker vegetarret med aubergine og kartofler vendt i en smagfuld tomatsauce. Hele herligheden toppes med frisk cheddarost og bages i ovnen.
Forberedelsestid: 25 min. Kogetid: 1 time og 30 min. Antal kuverter: 6
# Ingredienser
2 mellemstore auberginer (570 g)
4 mellemstore kartofler (550 g)
0,6 dl olie
1 ekstra spsk olie
2 store løg i skiver
2 knuste hvidløgsfed
2 dåser flåede tomater a 425 g
½ tsk sukker
4 dl reven cheddarost
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 210 °C.
Skær auberginerne på den lange led i strimler på 1 cm.
Læg dem på et skærebræt og drys rigeligt med salt over.
Lad dem ligge i 20 min.
Skyl dem og tør dem godt med et viskestykke.
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
Varm olien i en tykbundet gryde og steg auberginerne nogle
stykker ad gangen, indtil de er brunede på begge sider.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
2. Varm den ekstra olie i den samme gryde, kom løgene i og
steg dem ved medium varme i 4 min, eller indtil de er bløde.
Tilsæt hvidløg, hakkede flåede tomater med væde og sukker.
Bring det i kog og skru ned for varmen.
Lad det simre uden låg i 4 min. Rør i gryden en gang
imellem.
3. Smør et ildfast fad (3 liter).
Læg et lag kartofler over fadets bund og kom en tredjedel af
osten,
halvdelen af auberginerne og halvdelen af tomatsaucen
henover.
Gå videre på samme måde med resten og slut af med et lag af
tomatsauce og ost.
Bag retten under folie i 1 time og 15 min, eller indtil
kartoflerne er møre.
Tips:
Retten kan tilberedes en dag i forvejen.
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med auberginer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.