Forret Frokost. Arbejdstid: ca 25 min. Gratinering: ca 10
min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til Auberginer
Provençale:
4 små auberginer (ca. )
4 mellemstore, velmodne tomater
1 fed hvidløg
½ dl olie
salt og peber
2 spsk rasp
lidt smør (olie) til fadet
Ovnfast fad
* Sådan laves Auberginer
Provençale:
1. Skold og flå tomaterne og fjern kernerne.
Hak tomatkødet groft.
2. Skyl og tør auberginerne. Skær dem igennem på den lange
led.
Varm lidt olie på panden og steg dem heri med snitfladen
nedad i ca. 5 min, ved ikke for stærk varme.
3. Grav kødet ud af aubergineskallerne, men sørg for, at
skallerne forbliver hele.
Hak auberginekødet groft med en kniv.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Kom atter lidt olie på panden og svits auberginekødet,
tomaterne og det knuste hvidløg.
Smag til med salt og peber.
5. Smør et ovnfast fad med smør eller olie.
Anbring aubergineskallerne heri og fyld dem med
tomat-aubergineblandingen.
Drys lidt rasp over.
6. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
Tips: Denne ret kræver små auberginer, hvis skallen
skal nå at blive mør nok på så kort tid i ovnen.
Kan fryses; holdbarhed: 1-6 måneder.
Se flere
opskrifter med Aubergine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------