Aubergine og svampe grillsteges på spid og serveres med en
sataysauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 2¼ time.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
2 auberginer, skåret i 2½ cm tern
175 g små markchampignoner
MARINADE
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk korianderfrø
2½ cm frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, let knuste
½ stilk citrongræs, groft hakket
4 spsk lys sojasauce
8 spsk solsikkeolie
2 spsk citronsaft
JORDNØDDESAUCE
½ tsk spidskommenfrø
½ tsk korianderfrø
3 fed hvidløg
1 lille løg, puréret i foodprocessor eller hakket meget fint
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
½ rød chili, udkernet og skivet
1¼ dl kokosmælk
250 g jordnøddesmør
2½ dl vand
* Tilberedning
1. Sæt grønsagerne på otte metal- eller udblødte træspid.
2. Marinade: Stød spidskommen- og korianderfrø, ingefær,
hvidløg og citrongræs i en morter.
Det ristes for kraftig varme, til det er aromatisk.
Tag det fra varmen og tilsæt de øvrige ingredienser til
marinaden.
Læg spiddene i et fad og hæld marinaden over dem.
Marineres i mindst 2 timer og op til 8 timer.
3. Sauce: Stød spidskommen- og korianderfrø sammen med
hvidløg i en morter.
Tilsæt alle ingredienser undtagen vand.
Hæld det i en gryde, rør vand i og bring det i kog, til saucen jævner.
4. Steg spiddene under en meget varm grill i 15-20 min.
Pensles hyppigt med marinaden og vendes en enkelt gang.
Serveres med jordnøddesauce.
Næringsindhold:
Kalorier 155. Sukker 2 g. Proteiner 4 g. Fedt 14 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.