Kom kød i salaten. Salat og kød klæder hinanden og denne salat er velegnet som middagsret. Her findes opskrift på en salat med bl.a. bacon, æg og radiser
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
30 min. Trækketid: 30 min.
# Ingredienser
¾-1 kg kogte
kartofler
½ portion
krydderurtemarinade (se nedenfor)
150 g bacon i skiver
4 hårdkogte æg
1 bdt radiser
10-12 sorte oliven
1 bdt purløg
1 bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kartoflerne
i skiver eller terninger.
Lav en
krydderurtemarinade, hæld den over kartoflerne og lad dem trække ca 30 min.
2. Klip bacon i
strimler og rist dem sprøde på panden.
Pil æggene og skær
dem i tykke skiver.
Skyl radiserne og
skær dem i skiver.
3. Bland kartofler,
bacon, æg, radiser og oliven og drys purløg og persille over.
Serveres med groft
brød og smør.
Krydderurtemarinade:
Marinaden passer til
de fleste grønne salater og rå grønsager. Gode marinader gør gode salater endnu
bedre. Gode marinader gør gode salater endnu bedre.
# Ingredienser
2 spsk estragoneddike
1-2 løg
1 bdt persille
frisk estragon eller
1-2 tsk tørret
1 spsk purløg
6-8 spsk olie
salt, peber
* Fremgangsmåde
Pil løgene og hak
dem fint og bland dem med eddiken.
Tilsæt persille, estragon
og purløg.
Rør olien i og krydr
med salt og friskkværnet peber.
Tips: Salaten kan yderligere tilsættes
peberfrugtringe eller fintsnittet blegselleri.
I stedet for bacon
kan salaten tilsættes en god røget medisterpølse skåret i terninger.
Se alle de bedste opskrifter med Bacon
Se alle de bedste salat-opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------