Her får du hovedretter i flere spændende udgaver. Fx
Rejesalat, Lynstegte kaninlår, Kylling med græskarkerner eller Kylling med
middelhavsgrønt.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.
# Ingredienser
2½ cm frisk ingefær
2 hele hvidløg
2 løg
4
kyllingebrystfileter
2 spsk soja
4 gulerødder
2 spsk rapsolie
1 spsk sesamolie
2 spsk sesamfrø
1 tsk flager af
tørret rød peber
100 g bønnespirer
2 spsk tør sherry
1 spsk sukker
* Tilberedning
Skræl og hak
ingefær. Pil og hak løg og hvidløg. Sæt til side.
Kom
kyllingestykkerne i en stor gryde med soja, ingefær,
hvidløg og løg.
Dæk med vand, og
bring i kog. Lad det simre 20 min.
Skræl gulerødderne,
og skær dem i strimler med et mandolinjern.
Tag kyllingen op af
saucen og bank dem med en kagerulle.
Fjern og kassér
skindet, og skær kødet i fine strimler.
Varm olien i en wok,
og tilsæt sesamfrø og de røde peberflager.
Lynsteg det ca. 2
min. Tag wokken af varmen.
Tilsæt kyllingekødet
til wokken sammen med gulerødder og
bønnespirer. Lynsteg
det sammen.
Tilsæt sherry samt
sukker, og lynsteg.
Lad hvile og trække
30 min ved stuetemperatur før servering.
Server med skiver af
æble for at få en sød og lækker smag.
Rejesalat
Udskift kylling med 500 g rejer.
Lynstegte kaninlår
Udskift kylling med kaninlår.
Kylling med græskarkerner
Udskift sesamfrø med græskarkerner og
sesamolie med græskarkerneolie eller rapsolie.
Kylling med middelhavsgrønt
Erstat gulerødder med courgette og
bønnespirer med ½ aubergine i tern.
INFO: Bang Bang refererer til det træredskab, som i Kina
bliver brugt til at strimle/trevle kyllingekødet med (bang bang = slå, smadre).
Du kan bruge en kagerulle eller du kan trække kødet fra hinanden med 2 gafler.
Grunden til at man ”slår” kyllingekødet er at løsne kødets tekstur, så den
lækre soyasauce bedre kan klæbe til kyllingestrimlerne.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------