Denne gratin kan også tilberedes i portionsforme. som alle bages på samme tid i ovnen. Det
smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter netop nu!
Tid: ca 50 min,
heraf 35-40 min. i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
750 g kartofler (6-7
stk)
1-2 squash
3 tomater
1½ tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk
2 spsk olie
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver.
Med foodprocessorens
snitteplade går det nemt og hurtigt.
2. Skyl squashene og
skær dem i skiver. Brug også her foodprocessoren.
3. Skyl tomaterne og
skær dem i skiver.
4. Læg kartofler,
squash og tomater lagvis i et smurt ovnfast fad.
Drys med salt, peber
og basilikum mellem lagene.
5. Hæld olien over,
så den bliver jævnt fordelt over det hele.
6. Sæt fadet i en 225
°C varm ovn 35-40 minutter eller til kartoflerne er møre.
7. Server
basilikumkartoflerne til stegt eller grillet kød, hakkebøffer, fisk eller
kylling.
Tips: Kom gerne strimler af fx pølse, hamburgerryg
eller røget skinke i gratinen.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------