En kongelig urt fra Grækenland med en himmelsk smag. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 15 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
6 store kartofler
6 små auberginer
2 tsk salt
1 kg lammefilet
6 bøf- eller aflange tomater
0,8 dl olie
1 spsk tørret basilikum
2 fed knust hvidløg
½ tsk tørret timian
0,6 dl mælk
2 fed ekstra knust hvidløg
60 g smør
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm tykke skiver.
Hæld dem i en mellemstor gryde, dæk dem med vand og kog dem
ved jævn varme i 20 min, eller indtil de er møre.
2. Halver auberginerne på langs, drys med salt og lad dem
stå og trække i 5 min.
Skyl og dryp dem af.
3. Beklæd en ovnrist med folie.
Puds lammefileterne af og halver dem. Halver tomaterne på
langs.
Læg kød, auberginer og tomater på ovnrist.
4. Bland olie, basilikum, hvidløg og timian og fordel det
over kød, auberginer og tomater.
Grill det i 3-4 min ved jævn varme.
5. Dryp kartoflerne godt af og mos dem.
Tilsæt fløde, ekstra hvidløg og smør og bland det godt.
Server kødet og grønsager på kartoffelmosen.
Prøv sammen med:
Forret: Kartoffel- og peperonisuppe
Dessert: Figner
med sukkertråde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.