Forret Suppe. Arbejdstid: ½ time. Evt. iblødlægning: 10-12
timer. Kogetid i alt: 45 min. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Basilikumsuppe:
140 g tørrede hvide bønner (2 dl) eller friske, bælgede
bønner
2 courgetter
2 kartofler
1 gulerod
6 tomater
200 g grønne bønner
3 stængler blegselleri
1 dl suppenudler (suppestjerner eller trådtynde spaghetti,
vermicelli)
salt
Pesto:
50 g basilikumblade (ca. 2 håndfulde)
100 g fint reven parmesanost
50 g pinjekerner
ca. 1 dl olie
2-3 fed hvidløg
* Sådan laves Basilikumsuppe:
1. Tørrede bønner skal ligge i blød i rigeligt, koldt vand i
10-12 timer, eventuelt fra aftenen før.
Kog bønnerne netop møre i 1,5 l vand. Det varer ca. 45
minutter.
2. Skold og flå skindet af tomaterne og skær dem i små
stykker.
Rens alle urterne og skær dem i små stykker.
3. Kom urterne ned til bønnerne, når de har kogt i 20
minutter.
Lad det småkoge i yderligere 20 minutter. Smag til med salt.
4. Kom suppenudlerne i og kog i 5 minutter.
Pesto:
5. Skyl basilikumbladene. Tryk dem tørre i et viskestykke.
Hak basilikum og hvidløg, stød pinjekernerne i en morter og
bland det med den fint revne parmesanost.
Rør lidt olie i ad gangen.
Pestoen skal blive til en tyk pure med konsistens som rørt
smør.
6. Kom 2 store spsk pesto i suppen, når nudlerne er kogt,
rør det godt rundt og server straks suppen.
Tips: Grønsagssuppen kan tilberedes med mange
forskellige urter alt efter årstiden.
Det kan være svært at skaffe basilikum hele året.
En krydderurtepuré til supper kan fx tilberedes af persille
og valnødder, brug de samme mængder som angivet til pesto, men lav kun en
enkelt portion.
Persille egner sig ikke til opbevaring.
En rest kan holde sig flere uger i køleskab: Kom pestoen i
en lille krukke og hæld et lag olie over. Lav fx en stor portion, når
basilikum er billig.
Pesto er en specialitet fra Genova.
Se flere opskrifter
med Basilikum
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------