Bovbladet fra grisen
er et magert og fint stykke kød, som ofte sælges til en rimelig pris. Hold øje
med tilbuddene og server denne gode steg, som her med citrussmag!
Tid: 1¾ time, heraf
1½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1¼ kg bovbladsteg
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1-1½ dl juice af
grapefrugt eller appelsin
1 strimlet porre
* Fremgangsmåde
1. Gnid
bovbladstegen med salt og sort peber.
2. Læg stegen i et
ovnfast fad eller en lille bradepande.
Stik et
kødtermometer ind, så spidsen kommer midt i den tykkeste del af stegen.
Hele røret skal
helst være inde i kødet.
3. Sæt stegen i en
175° varm ovn.
4. Efter 1 time i ovnen hældes juicen ved stegen og
den strimlede porre fordeles rundt om.
5. Fortsæt
stegningen til termometret viser 80 °C.
Det tager i alt 1
time og 30 min.
6. Tag stegen ud af
ovnen og lad den hvile 10 min under folie.
7. Hæld sky og porre
i en gryde og hold det varmt.
8. Skær kødet ud.
Server bovbladstegen
med kogte kartofler og porreskyen.
Giv gerne en salat til.
Tips: Du kan tilberede nakkefilet på samme måde
som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------