Julesalat bruges oftest rå i salater, men den smager dejligt braiseret; salaten mister helt den bitre eftersmag. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 1 time 30 min. Let. Til
4 pers.
# Ingredienser
60 g smør
4 julesalater
5 dl hønsebouillon (se opskrift) evt vand
1 spsk citronsaft
½ tsk sukker
1 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Smør en ildfast bradepande med en tredjedel af smørret.
Fjern evt. de yderste misfarvede blade fra julesalaten. Skær
roden bort.
Skær evt. et lille skråsnit og fjern lidt af stokken. Det
vil fjerne noget af den bitre smag.
Vask salaterne godt og læg dem i det smurte fad.
2. Hæld bouillon eller vand samt citronsaft i fadet.
Krydr let med salt, peber og sukker.
Bouillonen bringes i kog, og fadet dækkes først med smurt
bagepapir, siden med alufolie.
Stil fadet i ovnen i 1-1¼ time, til julesalaterne er meget
møre.
De tages op af fadet og drypper af på en rist.
Kogevandet gemmes. Kogevandet koges kraftigt ind ved høj
varme.
Den færdige skysauce stilles til side.
3. Når salaterne er let afkølede, snøres hver enkelt ganske
let med bomuldsgarn.
Det resterende smør smeltes på en pande, og julesalaterne
brunes godt på alle sider.
4. Fjern garnet og læg julesalaterne i et serveringsfad.
Hæld skysaucen over. Drys med persille.
Kokketips Før salaterne snøres, kan man vinde en
skive bacon omkring hver enkelt.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.