Broccolien kaldes også aspargeskål, fordi den har en fin aspargessmag.
Skøn opskrift på en broccolisalat som smager fantastisk - denne broccoli salat
nem og hurtig at lave - få opskrift her.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 20 min.
# Ingredienser
400-500 g broccoli
3-4 æg
½ bundt purløg
2 tsk fransk sennep
5 spsk olie
2 spsk vineddike
salt, peber fra kværn
* Fremgangsmåde
1. Skyl broccolien
og ryst vandet af.
Skær evt. det
nederste af stænglen af.
2. Læg broccolien i
letsaltet, kogende vand, således at hovederne er over vandet.
Kog den til stilkene
er møre (hovederne bliver møre af dampen).
3. Kog æggene hårde
og hak dem fint.
4. Pisk en dressing
af sennep, eddike, olie og fintklippet purløg.
Smag den til med
salt og peber.
5. Lad broccolien
dryppe af i et dørslag.
Læg den på et
serveringsfad.
Drys de hakkede æg
over.
Hæld dressingen over
og lad det stå koldt, men ikke i køleskab.
6. Serveres som
forret med groft brød eller som en let sommeranretning, med et par skiver koldt
skinke til.
Tips:
»Bagebønner« er en
praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være
bønner- ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til
bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose
»bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.
Find flere gode opskrifter på salat HER eller en grøn
salat HER
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER