Dette er en vegetarisk paella baseret på den klassiske spanske skaldyrs- og kyllingepaella. Server den ved dit næste gæstebud.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 8 portioner
# Ingredienser
3½ dl risotto ris / arborio ris
3½ dl naturris
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 asiatiske miniauberginer
2 gulerødder
1 stor grøn peberfrugt
1 zucchini
4-6 store champignoner
100 g grønne bønner, rensede
1 spsk olie
1½ l grønsags- eller hønsebouillon
salt og groft malet peber
* Tilberedning
1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skiv auberginerne.
Gør gulerødder og peberfrugt i stand og skær dem i tynde
stave.
Skyl og skiv zucchinien.
Rens champignon og skær dem i kvarte.
2. Opvarm olien ved jævn varme i en stor stegepande.
Steg løg, hvidløg og auberginer i 3 min. til grønsagerne er
gyldne.
3. Tilsæt de to slags ris og steg under omrøring i 1 min.
Tilsæt bouillonen og rør rundt til alt er blandet.
Bring det i kog og skru ned til svag varme.
Sørg for at risene ligger i et jævnt lag.
Lad det simre ved svag varme i 10 min.
4. Læg peberfrugt- og gulerodsstave, bønner, zucchini og
champignon dekorativt ovenpå risene.
Læg låg på og kog til risene er møre, ca. 10 min.
Drys med salt og peber og server straks.
VARIATION
Tilsæt pillede rejer og hummerhaler. Læg skaldyrene ovenpå
grønsagerne når der mangler 4 min af kogetiden.
Brogede paella ris:
Pr. portion: Energi: Kcal 251 = kj 1054
Kulhydrat 50 g Protein 6 g Fedt 3 g (10%) Fibre 6 g
Tips:
En paellapande er en stor, fladbundet stegepande.
De traditionelle paellapander har et håndtag på hver side.
Anvend naturris som er forkogte og tørrede for at få samme
kogetid som de andre ris har.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.