En herlig, frisk salat, fuld af vitaminer og krydderurter
som overrasker. Server som en let frokost eller tilbehør til den varme ret.
Vitaminrigt
Forberedelse 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
2 bundter radiser
2 tomater
1 lille zucchini
2 røde peberfrugter
1 lille kålrabi
¼ bundt purløg
½ bundt dild
¼ bakke karse
DRESSING:
3 spsk cremefraiche
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk stærk usødet sennep
salt og peber
5 spsk olie
blandede typer bladsalat
* Tilberedning
1. Gør grønsagerne i stand.
Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både.
Udkern zucchinien og skær den i strimler.
Striml peberfrugterne.
Skræl kålrabien og riv den groft.
2. Skyl og tør purløg og dild.
Riv dilden groft og skær purløget i små ringe.
Klip karsen af Bland urter og grønsager i en skål.
3. Bland cremefraiche, vineddike og sennep og
krydr kraftigt med salt og peber.
Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen er ensartet
og blank.
4. Hæld dressingen over salaten og bland godt.
Sørg for at alle ingredienser er dækket af dressingen og
lad salaten trække i 10 min.
Læg salatbladene på tallerkener og fordel grønsagerne ovenpå.
Server med friskbagt brød.
Tips:
I en salatdressing som indeholder olie blandes
alle ingredienserne, så saltet opløses.
Sidst piskes olien i lidt ad gangen, så
dressingen kan emulgere.
Karse bør anvendes sparsomt eftersom den har en stærk
smag og let kan overdøve de øvrige ingredienser.
Karsens smag skal kun virke forfriskende.
Pr. portion: Energi: Kcal 222 = kj 932
Kulhydrat 12 g Protein 3 g Fedt 18 g (73%) Fibre 5 g
• Radiser er meget kaloriefattige.
• Dild lindrer fordøjelsesbesvær og mavekneb.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.