Kombinationen af ris og bønner er en del af maden i store
dele af verden, blandt andet i mange lande i Caribien. Et robust og mættende
tilbehør til fisk og kød.
Til 4 pers
# Ingredienser
2 spsk smør
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, fint
hakket
1 gulerod, hakket
400 g gungobønner
fra dåse, afdryppede og skyllede
1 stang kanel
1 frisk kvist timian
6 dl grønsagsbouillon
50 g kokoscreme i
fast form
1 frisk grøn chili,
udkernet, hakket
salt og peber
400 g langkornede
ris
* Tilberedning
1 Smelt smørret i en
stor tykbundet pande eller gryde.
Tilsæt løg og
hvidløg og svits for svag varme under jævnlig omrøring i 5 min,
eller til det er
blødt.
2 Tilsæt gulerod,
gungobønner, kanel, timian, bouillon, kokoscreme og chili.
Rør det godt sammen
og smag til med salt og peber.
Bring det i kog
under hyppig omrøring.
3 Tilsæt risene og
bring det atter i kog.
Dæmp varmen, læg låg
på og lad det simre i 15 min, eller
til risene er møre,
og al væden er blevet absorberet.
Fjern og kassér
timiankvisten og kanelstangen og
rør risene igennem
med en gaffel.
Fordel retten på 4
tallerkener og server straks.
INFO: Gungo bønner er tørrede ærter, der er særligt udbredt
i det caribiske område, især på Jamaica, hvor de spiller en vigtig rolle i
mange traditionelle retter. Ærterne kan koges, og bruges som en plantebaseret
protein i salater, supper eller gryderetter.
Caribien, Vestindien eller De Vestindiske Øer er en gruppe af øer i det Caribiske Hav. Øerne består af 25 territorier, deriblandt uafhængige stater, oversøiske besiddelser og områder
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------