Tilbehør Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 40 min. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Champignon, rødvinsdampede:
250 g (ikke for store) champignon
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
2-3 dl god rødvin
1 krydderurtebuket (persille, laurbærblad, timian)
salt og peber
* Tilberedning Champignon,
rødvinsdampede:
1. Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem under
rindende, koldt vand og tryk dem tørre i et viskestykke.
2. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olien på en pande og lad løgene snurre klare heri. De
må ikke brune.
3. Kom champignonerne på panden og svits dem et par
minutter, før der tilsættes vin, krydderurtebuket, salt og peber.
Lad svampene koge 5 minutter uden låg, dæmp varmen og lad dem
snurre færdigt under låg yderligere ½ time, til vinen er kogt næsten ind.
Tips: Server svampene til kødretter, eller lad dem
blive kolde og server dem som forret med brød til.
Retten kan tilsættes mere hvidløg og en anelse cayennepeber.
En god halvtør hvidvin kan erstatte rødvinen.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------