Med champignoner og søde, saftige cherrytomater står smagen af sommer på bordet. Server som forret eller tilbehør. Hurtigt let og lækkert
Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g champignoner
8 cherrytomater
1 bundt purløg
DRESSING:
½ dl vand
1 brev urtete
2 spsk urtevineddike
¼ tsk honning
1 spsk stærk sennep
salt og peber
4 spsk olie
* Tilberedning
1. Bring vandet i kog, læg teposen i og lad den trække i 5
min.
Tag teposen op og rør teen med vineddike, honning, sennep,
salt
og peber til saltet er opløst. Rør til slut olien i.
2. Skyl og tør purløget og hak det fint.
Bland halvdelen af purløget i dressingen.
3. Børst champignonerne rene.
Skær det yderste på foden af og skær svampene i tynde skiver.
Fordel svampene på fire tallerkener og hæld dressingen over.
4. Skyl tomaterne og del dem i halve.
Læg dem rundt om svampene på tallerkenerne.
Drys med salt og peber og resten af purløget.
Server sammen med toast og smør som forret eller som
tilbehør
til den varme ret.
VARIATION
Erstat tomaterne med reven zucchini og strimlet frisésalat.
Kompletter dressingen med 2 spsk fløde.
Tips:
Kært barn har mange navne.
Cherrytomater kaldes også cocktailtomater eller partytomater.
Det er den mindste sort af tomater og den kan købes året
rundt.
Disse mini-tomater smager lidt sødere end større tomater og
gør sig bedst rå som garnering eller i salater.
Hvis børnene ikke er så meget for at spise grønsager, kan
man
prøve at lokke dem med de søde små tomater og på den måde
overbevise dem om, at sunde grønsager kan smage godt.
Pr. portion: Energi: Kcal 173 = kj 726
Kulhydrat 9 g Protein 5 g Fedt 13 g (68%) Fibre 3 g
• Dressingen indeholder kun lidt fedt, hvilket gør salaten
meget kaloriefattig.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.