Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 40 min. Afkøling: ca. 1 time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4-6 personer)
# Ingredienser
til Champignonpaté:
500 g champignon
2 løg
1 fed hvidløg
100 g hasselnøddekerner (ca. 2 dl)
2 dl rasp
2 æg
2½ dl piskefløde
100 g reven emmentalerost
1 tsk frisk timian
salt og peber
Til stegning: 50 g smør
Patéform: 1½ l
* Tilberedning Champignonpaté:
1. Skær rodenden af champignonerne og skyl dem under
rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre i et viskestykke.
2. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Hak også champignoner og nøddekerner fint.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Svits løgene klare i smør på en pande og lad det hakkede
hvidløg svitse med et øjeblik.
Tilsæt så champignonerne og derefter nøddekernerne.
Vend godt nogle minutter.
4. Kom champignonblandingen i en skål.
Tilsæt raspen, de sammenpiskede æg, piskefløden og den revne
ost.
Krydr med timian, salt og peber. Bland godt.
5. Kom patémassen i en velsmurt patéform.
Bag den ca. 40 minutter ved 200°C. Lad den afkøle inden
servering.
Spis godt brød og/eller ostestænger til.
Tips: Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------