Frossen butterdej er god at anvende til pirogger af denne type. Nemt og lækkert! Hjemmelavede pirogger - til udflugt og frokost.
Tid: ca 30 min, heraf
ca 10 min. i ovnen. ca 4 stk.
# Ingredienser
3 plader frossen butterdej
1 pk. bacon (150 g)
1 løg
300 g champignoner
(salt)
¼ tsk sort peber
½ dl hakket persille
PENSLING:
æg
* Fremgangsmåde
1. Optø butterdejspladerne
efter pakningens anvisninger.
Læg dem taglagt og rul
dem ud til en firkant, ca 30 x 30 cm.
2. Stik cirkler ud med
en form, 12-15 cm i diameter.
Læg dem på en plade med
bagepapir.
3. Striml baconet og
steg det sprødt på en pande uden fedtstof.
4. Pil og hak løget.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
5. Kom løg og champignon
på panden. Lad det stege nogle minutter.
Tilsæt evt. salt, sort
peber og hakket persille.
Lad det svale af.
6. Fordel fyldet på den
ene halvdel af dejpladerne.
7. Pensl kanterne med
sammenpisket æg.
Fold dem sammen og tryk
kanterne til med en gaffel hele vejen rundt.
8. Pensl med æg.
Bag dem i en 250 °C varm
ovn ca 10 minutter.
9. Server champignon-piroggerne
med peberfrugt, gerne i forskellige farver.
Tips: Butterdejen kan
erstattes med almindelig mørdej og fyldes med den samme champignonblanding. God
skovtursmad .
INFO: Pirog er en bagt dej med enten sødt eller salt fyld. Retten
er almindelig i østeuropæiske retter. Pirogi er karakteriseret som
"allestedsnærværende i det russiske liv" og "den mest populære
og vigtige ret" og "virkelig nationale goder" i det russiske
køkken.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------