Chantilly-kartofler er nok ikke det sundeste i verden med
fløde og ost. Men det smager dog fantastisk. Lækkert som tilbehør til blandt
andet kødretter.
4 personer. Tilberedningstiden for chantilly-kartofler er ca
1 time. Heraf er arbejdstiden ca 35 minutter.
# Ingredienser til Chantilly-kartofler:
1 portion kartoffelmos
1,5 dl piskefløde
75 gram ost
(fx Cheddar)
*
Sådan laver du chantilly-kartofler:
Du kan finde linket til en god kartoffelmos opskrift nederst
i artiklen.
Læg kartoffelmosen i et smurt ovnfast fad.
Pisk fløden til skum.
Riv osten og vend den i flødeskummet.
Dæk kartoffelmosen med skummet.
Sæt dem eventuelt i oven med grillen tændt i 3-4 minutter,
det giver en flot overflade.
Tips til chantilly-kartofler
Chantilly-kartofler smager blandt andet godt som tilbehør
til kødretter eller fiskeretter.
Prøv for fx til bøffer eller til en steg. De smager skønt,
både med og uden sauce.
Så står du og skal have gæster til mad, og er lidt træt af
kartofler i fad, så kan du altid imponere med at servere denne opskrift, den
vil med garanti være et stort hit hos dine gæster.
Det skal dog for god orden skyld oplyses, at denne ret på
ingen måde er at betragte som slankende, men en gang imellem skal du også
forkæle sig selv og sine nærmeste, her vil dette tilbehør til aftensmåltidet
være en god skyldig synd.
Skal du bruge en god opskrift på kartoffelmos, kan du med
fordel se vores opskrift på lækker hjemmelavet kartoffelmos, der passer perfekt
til denne opskrift på kartofler.
Find
opskriften på kartoffelmos her.
Har du nogle kartofler i overskud, kan du her læse omkring
hvordan du opbevare kartofler:
gode råd om
hvordan du opbevarer kartofler.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine chantilly-kartofler