Chayote, Secchium edule, stammer fra Central- og Sydamerika, men den findes nu overalt i troperne og subtroperne. Den kaldes også chou-chou.
Chayote er i familie med græskarret og vokser næsten på
samme måde. Den æblepæreformede grønsag med den glatte, næsten lysende grønne
skræl er 8-15 centimeter lang.
Vægten bevæger sig mellem 350 og 700 gram.
Herhjemme bruges chayote stort set som courgetter, der også
er af græskarfamilie. Det vil sige rå, kogt, smørdampet, bagt med fyld - eller
i suppe og stuvninger. Smagen er temmelig neutral.
Gør chayoten i stand under rindende koldt vand, saften
klistrer.
Vi importerer hovedsagelig chayote fra Vestafrika
(Elfenbenskysten) og Sydamerika (Brasilien).
Dens eneste og meget stivelsesholdige kerne bruges i
troperne til fremstilling af en slags stivelsesmiddel. Også plantens unge
rødder spises i hjemlandene.
Herhjemme fås chayote med mellemrum hele året.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------