Crostini kommer af det italienske ord »crosta« som betyder
»skorpe«. Crostini er små runde stykker ristet brød med fx paté, ost eller som her
grillede grønsager.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 10 min. Portionen
giver ca. 12 stk.
# Ingredienser
½ lille rød peberfrugt, i kvarte
½ lille grøn peberfrugt, i kvarte
2 spsk frisk basilikum, revet i mindre stykker
⅔ dl olie
salt og friskkværnet peber
½ flute (gerne daggammelt)
1 fed hvidløg
spåner af parmesan, til pynt
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Peberfrugterne grilles - se Kokketeknik nedenfor.
2. Skær de grillede peberfrugter i smalle strimler og
læg dem i en lille skål med den friske basilikum og 1 spsk
olie.
Drys med salt og friskkværnet peber.
3. Fluten skæres i 1½ cm skiver.
Skiverne grilles på begge sider under ovnens grill.
Hver skive pensles med olie.
Gnid skiverne med et overskåret hvidløgsfed og læg lidt af
peberfrugtblandingen herover.
Pynt med spåner af parmesan og server straks.
Grillede peberfrugter
Når peberfrugter grilles, er det nemmere at få skindet af,
og
de får en ganske særlig sød og kraftig smag.
Forvarm ovnens grill.
Skær peberfrugterne midt over på langs og fjern frø og
frøstol.
Grill peberfrugterne, til de er sorte og rynker.
Læg dem i en plasticpose og lad dem køle af.
Når de er helt kolde, fjernes det sorte skind forsigtigt.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.