Et indbydende og farverigt fad med fintsnittede friske grønsager, serveret med en cremet dip; enkelt og sundt! Crudité betyder 'rå' på fransk
Tilberedningstid 35 min + 1 time afkøling. Passende til 8-10
pers.
# Ingredienser
CREMEFRAICHEDIP
2½ dl
cremefraiche
2 spsk
mayonnaise
25 g parmesan, revet
1 tsk lime- eller citronsaft
½ tsk worcestershiresauce
½ tsk revet peberrod
½ tsk dijon sennep
¼ tsk sellerisalt
URTEDIP
2 spsk dijonsennep
4 spsk rødvinseddike
2½ dl olie
¼ spsk hhv. friskhakket purløg, basilikum, persille og
estragon
salt og peber
--
1 agurk
2 stilke bladselleri
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 broccoli
12 rå minimajs
75 g sukkerærter
12 karotter
20 cherrytomater
* Tilberedning
1. Cremefraichedip: Rør alle ingredienser sammen i en skål.
Stil skålen i køleskabet mindst 1 time før serveringen.
2. Skrab parallelle linjer i agurkens skræl med en gaffel
eller et citrusjern.
Skær derefter agurken i ½ cm skiver.
Bladselleri og peberfrugter snittes i 5-8 cm lange strimler.
Broccoli, majs, sukkerærter og gulerødder blancheres i
kogende vand i 1 min.
Læg den derefter direkte over i en skål med koldt vand og
lad dem til sidst dryppe af på et rent viskestykke.
Fjern broccolistilken og smid den ud. Del resten i små
buketter.
Arranger alle grønsagerne på et serveringsfad.
Dæk dem med fugtig køkkenrulle og pak det hele godt ind i
husholdningsfilm.
Stil fadet i køleskabet, til retten skal serveres.
3. Urtedip: Kom senneppen i en lille skål og pisk eddiken i.
Olien tilsættes gradvist.
Til sidst tilsættes de hakkede krydderurter samt salt og
peber.
Grønsagerne serveres sammen med dippen.
INFO: Crudités er franske appetitvækkere bestående af skiver
eller hele rå grønsager, som typisk dyppes i en vinaigrette eller anden
dipsauce. Eksempler på crudités omfatter selleristænger, gulerodsstænger,
agurkestænger, peberfrugtstrimler, broccoli, blomkål, fennikel, babymajs og
aspargesspid.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.