Torsk og svamp klæder hinanden. Ovnen klarer torsken på 10
minutter, mens løg og champignon svitses og krydres med lidt hvidvin.
4 personer
# Ingredienser:
1 kg kartofler
25 g smør
salt og peber
hakket persille
800 g torskefilet
Sauce:
30 g tørrede
svampe
3 dl kogende
vand
1 løg
250 g markchampignon
lidt smør
1½ dl hvidvin
250 ml cremefraiche
38%
lidt soja
*
Sådan laver du Dampet torsk med svampesauce:
Skræl kartofler, og kog dem møre.
Afdryp kartoflerne, men gem kogevandet.
Mos kartoflerne til mos med smør og lidt kogevand.
Smag til med salt, peber og persille.
Sæt ovnen på 200 °C.
Læg fisken i en smurt bradepande og krydr med salt og peber.
Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde
hane.
Fold papiret ud, og pak det omkring fisken.
Bag fisken i cirka 10 minutter afhængig af tykkelse.
Kom de tørrede svampe i en skål sammen med kogende vand.
Lad det stå i 5 minutter, sigt vandet fra gennem et
kaffefilter, og gem det.
Skyl champignon svampe for eventuelle jordrester.
Hak løg, champignoner og de udblødte svampe.
Svits løgene og svampene i smør i en gryde.
Kom vinen herpå, og lad den simre i nogle minutter.
Tilføj udblødningsvand og cremefraiche, og lad det simre i
5-6 minutter.
Smag til med soja og peber.
Server fisken på en bund af sauce og mos.